Om oss

Sofiemyr kammerkor — et amatørkor med ambisjoner

Sofiemyr kammerkor er et amatørkor med 25-30 sangere. Koret er knyttet til Kolbotn menighet i Den norske kirke, og har sin base i Sofiemyr kirke på Kolbotn i Oppegård kommune rett sør for Oslo.  Koret har siden starten i 1988 frem til 2018 vært ledet av kantor Bernt Nordset. Fra høsten 2021 har kantor Helge Harila vært dirigent for koret.

Den største oppsetning til nå har vært oratoriet Elias av Felix Mendelssohn, Händels Messias, Mozarts Requiem, Verdis Requiem, samt verker av Bach, Gabriel Fauré og andre klassikere. Koret har gitt konserter på Island, Tyskland, Ungarn, Spania og Polen. Flere nåtids kirkemusikere står også på repertoaret. Koret har høstet stor annerkjennelse for sine musikalske fremføringer. Trykk her for å få en oversikt over konsertene siden hundreårsskiftet!

I løpet av et år holder koret 3-4 konserter, dvs. en vårkonsert, evensong i juni, en allehelgenskonsert og en julekonsert. På de tradisjonelle vårkonsertene ”vårsprett” synger koret lett musikk. For eksempel har koret oppført en Beatles-konsert, et Tarjei Vesaas-program sammen med Geirr Lystrup, konsertprogram med visesangere, samt Visst skal våren komme av Eivind Skeie og Sigvald Tveit. Endelig har koret forsangertjeneste ved enkelte gudstjenester i Sofiemyr kirke.

 

Sofiemyr kammerkor er kirkekoret til Sofiemyr kirke, Den norske kirke

Sofiemyr kammerkor

Forsiden

Om oss

Dirigenten

Gå til vår neste konsert

Tidligere konserter

Vil du bli med i koret?

Lenker

Kontakt oss

HØSTEN 2013:

HØSTEN 2003:

Begge foto: Harald Wisløff