Nye konserter

Sofiemyr kammerkor er kirkekoret til Sofiemyr kirke, Den norske kirke

Sofiemyr kammerkor

Forsiden

Om oss

Dirigenten

Nye konserter

Tidligere konserter

Vil du bli med i koret?

Lenker

Kontakt oss

Konsert søndag 19. april 2020

 

KONSERTEN ER UTSATT INNTIL VIDERE!

Avgjørelse fattet 10. mars 2020 på bakgrunn av fare for smitte av koronaviruset.

 

Koret øver for en konsert i Sofiemyr kirke søndsag 19. april kl. 19:30. Koret skal fremføre påskekantaten Christ lag in Totesbanden etter Johann S. Bach, og verk etter Felix Mendelssohn vil også bli fremført.

 

Solveig Bergersen, sopran, Sunniva Fevang, mezzosopran, Henrik Sam Eyde, tenor og Haakon Hille Hustad, bass, er solister. En strykekvintett under ledelse av Khac-Uven Nguyen og Markus Tãhti Dunset, orgel, deltar. Konserten ledes av dirigenten i Sofiemyr kammerkor, Jon Berg Eriksen.

 

Dirigent Jon Berg Eriksen (f.1994)

Jon er fra Tjøme. Han er en av landets yngste profesjonelle dirigenter. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgskole med bachelor i korledelse (2014-18), og dirigerer nå Sofiemyr kammerkor og Fossegrimen blandakor ved siden av andre prosjekter og oppdrag. Han har dirigert både Oslo Domkor og Norges Ungdomskor i konsert og gudstjenester. Han virker som profesjonell sanger og pedagog, og er utgitt komponist på Norsk Musikforlag.

 

Sopran Solveig Bergsen (f.1996)

Solveig er fra Jæren og studerer ved Norges Musikkhøgskole. Hun er en dyktig sanger med stort formidlingstalent. Stemmen hennes beskrives ofte som vakker, klar og naturlig. Hun har særlig talent for lyse toner og høye tempo, og har en forkjærlighet for folkemusikk og barokk. Hun har de siste årene vært mye brukt som solist på korkonserter i Oslo og omegn, men også hjemme på Vestlandet med Jæren symfoniorkester og andre ensembler. Solveig medvirket på Sofiemyr kammerkors allehelgenskonsert i 2019 som solist på Faurés Requiem.

Mezzosopran Sunniva Fevang (f.1997)

Sunniva fullfører sin bachelor i utøvende klassisk sang ved Barratt Due musikkinstitutt våren 2020. Skoleåret 2018/2019 var hun også på utveksling ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Sunniva har allerede bemerket seg, både som solist- og korsanger. Hun har vært solist i blant annet Te Deum av Cherpentier, Gloria av Vivaldi, H-mollmessen av Bach, Rachmaninovs vesper og Bachs juleoratorium. I mars debuterer hun også som solist i Mozarts requiem. I tillegg har hun vært med i en rekke operaproduksjoner og spilt roller som blant annet Cherubino, Dorabella, Suzuki, Fru Reich, samt Elmer i urpremieren av operaen Titanic.

Tenor Henrik Sam Eyde (f.1996)

Henrik er fra Sandefjord og er student ved Norges Musikkhøgskole. Han er en dyktig solist og ensemblesanger. Ved siden av studiene synger han i egne vokalensembler og Oslo Domkor, hvor han også ofte synger som solist, senest i februar 2020 på Misa Criolla av Ramirez. Henrik er en stødig sanger med flott stemme, og roses særlig for sin sterke evne til å bladlese og for sin gode stilforståelse. Henrik presterer alltid på et jevnt, høyt nivå, og har sunget flere kantater og store kirkemusikalske verk av Bach.

Bassbariton Haakon Hille Hustad (f.1986)

Haakon er en svært allsidig sanger med lang erfaring som solist og sanger i ensembler. Han startet sin musikerkarriere som guttesopran i Sølvguttene. Haakon har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt, og senere med operasangeren Jan Sødal. Haakon samarbeider jevnlig med musikere som Vivianne Sydnes, Fredrik Otterstad, Grete Pedersen, Terje Kvam, Marius Skjølaas, Gunnar Petersen-Øverleir, Gjermund Brenne, Lars Notto Birkeland og Kåre Nordstoga. Haakon benyttes hyppig som solist ved konsertproduksjoner i østlandsområdet. Han har vært solist med flere av landets ledende orkestre, blant annet med Kringkastingsorkestret, Det Norske Blåseensemble, Barokkanerne og Oslo Barokkorkester. De siste årene har Haakon deltatt som solist på flere store verker med både kor og orkester, blant annet på Requiem av Brahms, Mozart, Duruflé og Fauré, i tillegg til Händels Messias, Bachs Magnificat, Rossinis Petite messe solennelle og Mendelssohns Elias. I tillegg har Haakon vært solist på flere av Bachs kantater, samt flere andre kirkemusikalske verker. Haakon synger jevnlig i de profesjonelle ensemblene Det Norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble, Kilden Vokalensemble, Norges Musikkhøyskoles Vokalensemble og Christiania Mannskor. Haakon har i tillegg arbeidet i mange år som kunstnerisk rådgiver i NRKs Guttekor Sølvguttene med stor vekt på det kunstneriske innholdet i korets mange konsertproduksjoner.

 

Organist Markus Tähti Dunseth (f.1995)

Markus er fra Holmestrand. Han er et stort talent på orgel, og studerer for tiden parallelt master i utøvende orgel og i dirigering/korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Ved siden av å lede egne ensembler og jobbe profesjonelt med gode vokalensembler, er han en meget habil organist og akkompagnatør og spiller hva det skal være av orgelmusikk. Han har en egen forkjærlighet for tidligmusikk og moderne musikk.

 

Khac-Uven Nguyen

Khac-Uven leder en strykekvintetten fra London hvor han selv bor og virker som utøvende musiker og underviser i fiolin. Strykekvartetten er kjent for sitt høye nivå og dyktige musikalitet. Strykere fra kvintetten har Oppegård møtt tidligere, fordi de har tidligere hatt sommerskole for unge og lovende musikere og samtidig gitt konserter i bl.a. Sofiemyr kirke. Årsaken til dette går mange år tilbake, dvs. den tiden da Norge tok i mot båtflyktninger fra Vietnam. Noen, bl.a. Khac-Uven med flere — mens de ennå var barn og unge, ble bosatt med familiene sine i Oppegård. Senere har de fått omfattende musikkutdannelse og flyttet til London hvor de virker i dag. Men de kommer tilbake til Oppegård og underviser og gir konserter, som en takknemlig gest til kommunen og lokalbefolkningen for hjelpen etter at de var flyktninger.

 

 

Konserten blir i Sofiemyr kirke, Holbergs vei 45, 1412. Billetter kan kjøpes på forhånd hos kormedlemmene, eller billetter kan kjøpes ved inngangen. Forhåndskjøpte billetter gir rett til reserverte plasser i kirken.

 

Mer informasjon vil komme så snart de siste detaljene er på plass.

 

Oppegård, 8. mars 2020.